top of page

ALBARIÑO

ARAVO-pq.png

O albariño máis premiado

da nosa adega

OURO

Albariño Delicioso

SALVATERRA

2023

GLOD

Concours Mondial

BRUXELLES
2016

SILVER

Concours Mondial

BRUXELLES
2014

GOLD

Concurso InternacionalBACCHUS GOLD

2016

SIL

VER

Concurso InternacionalBACCHUS SILVER

2014

GOLD

Concurso InternacionalBACCHUS GOLD

2012

PLATA

F ALBARIÑO

CAMBADOS

2012

OURO

Albariño Delicioso

SALVATERRA

2012

OURO

Albariño Delicioso

SALVATERRA

2011

GOLD

Concurso InternacionalBACCHUS GOLD

2010

Descansado sobre lías finas

Ainda que a elaboración sobre lías e unha práctica complicada, costosa e supón inmovilizar temporalmente a producción resulta un esforzo gratificante o dar como resultado un viño albariño cun caracter único e altamente recoñecido tanto en mercados nacionais como internacionais.

 

As Lías finas

As lías finas son pequenos microorganismos utilizados na crianza do nosos albariño ARAVO
De cor amarelo, as lías finas teñen un aroma que pode lembrar os fornos de antaño pois de feito al lías están formadas por levaduras como as do pan e diferentes bacterias que tras sua descomposión (autolisis) aportan as apreciadas manoproteinas que serán parte do caracter único do noso viño albariño ARAVO.

Protectoras como nais

A lías finas, coñecidas como a nai do viño, son protectoras naturais que permiten reducir notablemente o uso de sulfitos

e preservar color e aromas propios da uva.

BARRIL LIAS ARAVO CHAN DE VIDE RIAS BAIXAS ALBARIÑO.jpg

A formula: 3+9

Noso albariño ARAVO

ten unha crianza sobre lías finas de tres meses en barricas de carballo francés e posteriormente nove meses máis en tanques de aceiro inoxidable.

Bâttonage, en carballo francés

O bâttonage ou bastonear e unha técnica ancestral empleada para que as lías finas permanezcan na superficie do viño, que realizamos directamente no interior das nosas barricas de carballo francés introducindo un "bastón" para remover o viño e conseguir que as lías volvan a superficie.

Amor constante

Este proceso realizase diariamente no primer periodo da crianza espaciando despois o bâttonage ata chegar a un removido semanal nas barricas de carballo.

O remontado

Nos últimos meses o proceso finalizace en tanques de aceiro inoxidable coa técnica do remontado, mediante o cual o viño removese do inferior do tanque a parte superior para subir as lías e liberar manoproteinas e diferentes polisacaridos

O resultado:

O proceso sobre lías finas

favorece un viño albariño

integrado, con  redondez,
baixa as
trinxencia e millor oxidación.

Un albariño compreto con aromas potentes, sedoso e denso.
 

ARAVO

Hesperica Lumina

Elaborado exclusivamente con uvas da variedade albariño procedente de viñedos propios.

En adega
mantense o viño sobre as suas lías,
obtendo un viño máis equilibrado.

ARAVO_RIAS BAIZAS_ALBARIÑO_CHAN_DE_VIDE.png

CATA

Albariño equilibrado

A la vista: Un color amarillo alimonado con elegantes destellos verdosos y dorados, limpio y brillante.

En nariz: Uvas bien maduras, manzana, albaricoque, flores blancas y apuntes minerales, integrando
un armonioso y complejo conjunto aromático.


En boca: Fresco y lleno, con cuerpo y equilibrio, acidez bien integrada y se percibe suavidad.

Final largo, persistente y equilibrado.

__________

Nivel Alcohólico: 13,0 %vol
Reducción azúcares: 1,0 g/l
Acidez total: 6,4 g/l tartárico

Origen: D. O. Rías Baixas

Variedad:

ALBARIÑØ 100%

viñas albariño chan de vide cajas vinojpg.jpg
DEITADO.png

Deitado

Tinto Atlántico
Tinto de Autor

Rula_ALbariño.png

Rula Feiticeira

O Albariño

que sempre gusta

VRANCO-w-chan-de-vide-rias-baixas-albariño-.png

Vran_CØ

Un Albariño diferente

ETERNA-w-chan-de-vide-rias-baixas-albariño-.png

Eterna Juventud

Un Albariño

único

bottom of page