top of page

ALBARIÑOALBARIÑOALBARIÑOALBARIÑOALBARIÑOALBARIÑO

ARAVO-pq.png

O Albariño máis premiado

dá nosa adega.

OURO

Albariño Delicioso

SALVATERRA

2023

GOLD

Concours Mondial

BRUXELLES
2016

GOLD

Concurso Internacional

BACCHUS GOLD

2016

GOLD

Concurso Internacional

BACCHUS GOLD

2012

GOLD

Concurso Internacional

BACCHUS GOLD

2010

SILVER

Concours Mondial

BRUXELLES
2014

SILVER

Concurso Internacional

BACCHUS SILVER

2014

PLATA

F ALBARIÑO

CAMBADOS

2012

OURO

Albariño Delicioso

SALVATERRA

2012

OURO

Albariño Delicioso

SALVATERRA

2011

Repousado sobre lías finas

 

Aínda que a produción sobre lías é unha práctica complicada, custosa e que supón inmobilizar temporalmente a produción, é un esforzo gratificante xa que dá como resultado un viño albariño de carácter único e moi recoñecido tanto no mercado nacional como no internacional.

 

As lías finas

As lías finas son pequenos microorganismos empregados na crianza do noso albariño ARAVO.
De cor amarela , as lías finas teñen un aroma que nos pode lembrar aos fornos de antano, xa que en realidade, as lías están formadas por lévedos como os do pan e diferentes bacterias que tras a súa descomposición (autólise) achegan as apreciadas manoproteínas que formará parte do carácter único do noso viño albariño ARAVO.

 

Protectores como nais

As lías finas, tamén coñecidas como as nais do viño, son protectoras naturais que permiten reducir significativamente o uso de sulfitos e preservar a cor e os aromas da uva.

 

BARRIL LIAS ARAVO CHAN DE VIDE RIAS BAIXAS ALBARIÑO.jpg

A formula: 3+9

Noso albariño ARAVO

ten crianza sobre lías finas de tres meses en barricas de carballo francés e posteriormente, nove meses máis en tanques de aceiro inoxidable.

​

Bâttonage, en carballo francés

O battonage ou batoning é unha técnica milenaria empregada para garantir que as lías finas queden na superficie do viño, que realizamos directamente no interior das nosas barricas de carballo francés introducindo un "bastón" para remexer o viño e conseguir que as lías volvan ao seu interior. superficie .

 

Amor constante

Este proceso levámolo a cabo diariamente no primeiro período de envellecemento, espaciando despois o battonage pouco a pouco, ata chegar a remexerse semanalmente, sempre dentro das propias barricas.

 

A remontada

Nos últimos meses, o proceso remata en depósitos de aceiro inoxidable coa técnica de bombeo, mediante a cal o viño se move dende o fondo do depósito ata a parte superior para elevar as lías e liberar manoproteínas e diferentes polisacáridos .

O resultado:

O proceso sobre lías finas

favorece un viño albariño

integrado, con redondez,
baixa a
intensidade e mellor oxidación.

Un Albariño completo con aromas potentes, sedoso e denso.

ARAVO

Hesperica Lumina

Elaborado exclusivamente con uvas Albariño dos nosos propios viñedos.

Na adega
o viño consérvase sobre as lías ,
obtendo un viño máis equilibrado.

ARAVO_RIAS BAIZAS_ALBARIÑO_CHAN_DE_VIDE.png

DEGUSTACIÓN

Albariño equilibrado

Aspecto: Cor amarela limón con elegantes destellos verdosos e dourados, limpo e brillante.

En nariz: uvas moi maduras, mazá, albaricoque, flores brancas e notas minerais, integrando
un conxunto aromático harmónico e complexo.


En boca: Fresco e pleno, con corpo e equilibrio, percíbese acidez e suavidade ben integradas.

Final longo, persistente e equilibrado.

__________

Grao de alcohol: 13,0% vol
Redución de azucre: 1,0 g/l
Acidez total: 6,4 g/l tartárico

Procedencia: DO Rías Baixas

Variedade:

ALBARIÑØ 100%

viñas albariño chan de vide cajas vinojpg.jpg
bottom of page