![](https://static.wixstatic.com/media/11062b_a6b64b48e533492abfe5716ec47c9052f000.jpg/v1/fill/w_980,h_551,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_avif,quality_auto/11062b_a6b64b48e533492abfe5716ec47c9052f000.jpg)
![ARAVO-pq.png](https://static.wixstatic.com/media/9acc77_29b0e1fc09644cedbf8301f9c100524c~mv2.png/v1/fill/w_190,h_677,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_avif,quality_auto/ARAVO-pq.png)
O Albariño máis premiado
dá nosa adega.
OURO
Albariño Delicioso
SALVATERRA
2023
GOLD
Concours Mondial
BRUXELLES
2016
GOLD
Concurso Internacional
BACCHUS GOLD
2016
GOLD
Concurso Internacional
BACCHUS GOLD
2012
GOLD
Concurso Internacional
BACCHUS GOLD
2010
SILVER
Concours Mondial
BRUXELLES
2014
SILVER
Concurso Internacional
BACCHUS SILVER
2014
PLATA
F ALBARIÑO
CAMBADOS
2012
OURO
Albariño Delicioso
SALVATERRA
2012
OURO
Albariño Delicioso
SALVATERRA
2011
Repousado sobre lías finas
Aínda que a produción sobre lías é unha práctica complicada, custosa e que supón inmobilizar temporalmente a produción, é un esforzo gratificante xa que dá como resultado un viño albariño de carácter único e moi recoñecido tanto no mercado nacional como no internacional.
As lías finas
As lías finas son pequenos microorganismos empregados na crianza do noso albariño ARAVO.
De cor amarela , as lías finas teñen un aroma que nos pode lembrar aos fornos de antano, xa que en realidade, as lías están formadas por lévedos como os do pan e diferentes bacterias que tras a súa descomposición (autólise) achegan as apreciadas manoproteínas que formará parte do carácter único do noso viño albariño ARAVO.
Protectores como nais
As lías finas, tamén coñecidas como as nais do viño, son protectoras naturais que permiten reducir significativamente o uso de sulfitos e preservar a cor e os aromas da uva.
![BARRIL LIAS ARAVO CHAN DE VIDE RIAS BAIXAS ALBARIÑO.jpg](https://static.wixstatic.com/media/9acc77_e899672b2e7549c6b2770a9af085df24~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_638,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_avif,quality_auto/9acc77_e899672b2e7549c6b2770a9af085df24~mv2.jpg)
A formula: 3+9
Noso albariño ARAVO
ten crianza sobre lías finas de tres meses en barricas de carballo francés e posteriormente, nove meses máis en tanques de aceiro inoxidable.
​
Bâttonage, en carballo francés
O battonage ou batoning é unha técnica milenaria empregada para garantir que as lías finas queden na superficie do viño, que realizamos directamente no interior das nosas barricas de carballo francés introducindo un "bastón" para remexer o viño e conseguir que as lías volvan ao seu interior. superficie .
Amor constante
Este proceso levámolo a cabo diariamente no primeiro período de envellecemento, espaciando despois o battonage pouco a pouco, ata chegar a remexerse semanalmente, sempre dentro das propias barricas.
A remontada
Nos últimos meses, o proceso remata en depósitos de aceiro inoxidable coa técnica de bombeo, mediante a cal o viño se move dende o fondo do depósito ata a parte superior para elevar as lías e liberar manoproteínas e diferentes polisacáridos .
O resultado:
O proceso sobre lÃas finas
favorece un viño albariño
integrado, con redondez,
baixa a intensidade e mellor oxidación.
Un Albariño completo con aromas potentes, sedoso e denso.
ARAVO
Hesperica Lumina
Elaborado exclusivamente con uvas Albariño dos nosos propios viñedos.
Na adega o viño consérvase sobre as lÃas ,
obtendo un viño máis equilibrado.
![ARAVO_RIAS BAIZAS_ALBARIÑO_CHAN_DE_VIDE.png](https://static.wixstatic.com/media/9acc77_eb65bddf944846118a9a02ed6872cc23~mv2.png/v1/fill/w_164,h_468,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_avif,quality_auto/ARAVO_RIAS%20BAIZAS_ALBARI%C3%91O_CHAN_DE_VIDE.png)
DEGUSTACIÓN
Albariño equilibrado
Aspecto: Cor amarela limón con elegantes destellos verdosos e dourados, limpo e brillante.
En nariz: uvas moi maduras, mazá, albaricoque, flores brancas e notas minerais, integrando
un conxunto aromático harmónico e complexo.
En boca: Fresco e pleno, con corpo e equilibrio, percÃbese acidez e suavidade ben integradas.
Final longo, persistente e equilibrado.
__________
Grao de alcohol: 13,0% vol
Redución de azucre: 1,0 g/l
Acidez total: 6,4 g/l tartárico
Procedencia: DO RÃas Baixas
![viñas albariño chan de vide cajas vinojpg.jpg](https://static.wixstatic.com/media/9acc77_361dd07b10f640d1a385e586ae9041b2~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_653,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_avif,quality_auto/9acc77_361dd07b10f640d1a385e586ae9041b2~mv2.jpg)