O albariño máis premiado
da nosa adega
OURO
Albariño Delicioso
SALVATERRA
2023
GLOD
Concours Mondial
BRUXELLES
2016
SILVER
Concours Mondial
BRUXELLES
2014
GOLD
Concurso InternacionalBACCHUS GOLD
2016
SIL
VER
Concurso InternacionalBACCHUS SILVER
2014
GOLD
Concurso InternacionalBACCHUS GOLD
2012
PLATA
F ALBARIÑO
CAMBADOS
2012
OURO
Albariño Delicioso
SALVATERRA
2012
OURO
Albariño Delicioso
SALVATERRA
2011
GOLD
Concurso InternacionalBACCHUS GOLD
2010
Descansado sobre lías finas
Ainda que a elaboración sobre lías e unha práctica complicada, costosa e supón inmovilizar temporalmente a producción resulta un esforzo gratificante o dar como resultado un viño albariño cun caracter único e altamente recoñecido tanto en mercados nacionais como internacionais.
As Lías finas
As lías finas son pequenos microorganismos utilizados na crianza do nosos albariño ARAVO
De cor amarelo, as lías finas teñen un aroma que pode lembrar os fornos de antaño pois de feito al lías están formadas por levaduras como as do pan e diferentes bacterias que tras sua descomposión (autolisis) aportan as apreciadas manoproteinas que serán parte do caracter único do noso viño albariño ARAVO.
Protectoras como nais
A lías finas, coñecidas como a nai do viño, son protectoras naturais que permiten reducir notablemente o uso de sulfitos
e preservar color e aromas propios da uva.
A formula: 3+9
Noso albariño ARAVO
ten unha crianza sobre lías finas de tres meses en barricas de carballo francés e posteriormente nove meses máis en tanques de aceiro inoxidable.
Bâttonage, en carballo francés
O bâttonage ou bastonear e unha técnica ancestral empleada para que as lías finas permanezcan na superficie do viño, que realizamos directamente no interior das nosas barricas de carballo francés introducindo un "bastón" para remover o viño e conseguir que as lías volvan a superficie.
Amor constante
Este proceso realizase diariamente no primer periodo da crianza espaciando despois o bâttonage ata chegar a un removido semanal nas barricas de carballo.
O remontado
Nos últimos meses o proceso finalizace en tanques de aceiro inoxidable coa técnica do remontado, mediante o cual o viño removese do inferior do tanque a parte superior para subir as lías e liberar manoproteinas e diferentes polisacaridos
O resultado:
O proceso sobre lías finas
favorece un viño albariño
integrado, con redondez,
baixa astrinxencia e millor oxidación.
Un albariño compreto con aromas potentes, sedoso e denso.
ARAVO
Hesperica Lumina
Elaborado exclusivamente con uvas da variedade albariño procedente de viñedos propios.
En adega mantense o viño sobre as suas lías,
obtendo un viño máis equilibrado.
CATA
Albariño equilibrado
A la vista: Un color amarillo alimonado con elegantes destellos verdosos y dorados, limpio y brillante.
En nariz: Uvas bien maduras, manzana, albaricoque, flores blancas y apuntes minerales, integrando
un armonioso y complejo conjunto aromático.
En boca: Fresco y lleno, con cuerpo y equilibrio, acidez bien integrada y se percibe suavidad.
Final largo, persistente y equilibrado.
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Nivel Alcohólico: 13,0 %vol
Reducción azúcares: 1,0 g/l
Acidez total: 6,4 g/l tartárico
Origen: D. O. Rías Baixas
Variedad:
ALBARIÑØ 100%